2 kardeşi şehit olan astsubay 'namaz' kıldığı için ihraç edilmiş

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Aralık 2011 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DOSYASI Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) toplantılarına getirilmeden, sıralı sicil yoluyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nden atılan Astsubay Mustafa Dinç, Savunma Bakanlığı'na yazdığı mektupla haklarının iade edilmesini istedi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde hamallık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Mustafa Dinç, Milli Savunma Bakanlığı'na yazdığı mektupla orduda yaşadıklarını anlattı ve yardım istedi.

Sırf namaz kılıp oruç tuttuğu için baskıların gün geçtikçe sistematik bir hal aldığını dile getiren Dinç, Ergenekon davasından yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ile arasında geçen hadiseyi de anlatı: ?O günkü okul komutanı olan Tuğgeneral Şener Eruygur, beni odasına davet ederek önce nazik bir üslupla, daha sonra da tehditvâri bir tarzda eşimin başını açtırmam gerektiğini, yoksa beni ordudan attıracaklarını söyledi.?

1995'te uzman jandarma olan kardeşinin Hakkari Yüksekova'da şehit düştüğünü anlatan Dinç, ?Şehit kardeşimin acısını ve yasını tek başıma tutmak bana kalmıştı. Zar zor 6 gün izin vermişlerdi. İzin bitti ve 7 gün aradan sonra Kuzey Irak'a yapılan operasyona katılmam için çağrı yapıldı. Tam bu sıkıntı ve stresi yaşanırken yaklaşık 8 ay sonra diğer kardeşim Şırnak Beytüşşebap'ta şehadet şerbetini içti? dedi. Şu anda bir yem fabrikasında hamallık yapan Dinç, kardeşlerinin şehadetinden 2 yıl sonra ise sırf namaz kıldığı ve eşi başörtülü olduğu için Genelkurmay'ın kararı ve ?bakan onayı' ile TSK'dan atıldığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber